keskiviikko 25. elokuuta 2010

Statistiikkaa

Jokainen bloginpitäjä on kiinnostunut millaisia ihmisiä heidän blogissaan käy, miten ovat eksyneet sivuilla ja mistä päin maailmaa ovat kotoisin. Onneksi meitä varten on netti pullollaan erilaisia statistiikkaohjelmia ja sellainen on käytössä minunkin sivuillani.
Tosin se ei huomioi RSS-syötteen kautta blogiani seuraavia ihmisiä, vaan ainoastaan sellaisia jotka oikeasti lataavat sivuni selaimeen. Eli minulla ei ole harmaintakaan hajua moniko seuraa säännöllisesti blogiani.

Joskus olen selkeästi huomannut että jokin postaukseni on lähtenyt jossain sähköpostissa tai nettikeskustelussa kiertoon. Ihmisiä vain alkaa yht'äkkiä käymään tietyssä (vanhassakin) postauksessa.

Blogissani käyvät henkilöt sijaitsevat seuraavissa maissa:
Suomi 85%
Taiwan 10%
Israel 1%
Ranska 1%
Muut 3%
Muihin maihin kuuluvat USA, Iran, Englanti, Espanja, Indonesia, Venäjä, Australia ja piilotetut lähtömaat.
Nuo listatut maat Taiwania lukuun ottamatta ovat loogisia, sillä niiden käyttäjät ovat selkeästi ilmaisseet osaavansa suomea, joten heidän päätymisensä ei ole mikään ihme.
Taiwanista oleva lukija taas käy melkeinpä päivittäin ja muutaman kerran on käynyt useamman kerran päivässäkin blogissani. Mielenkiintoista tässä tekee sen että hänen ensimmäisellä ilmaantumiskerraltaankaan ei ole ollut tietoa miten hän on blogiini päätynyt muuten kuin profiilini kautta ja miten hän on profiiliini päätynyt, sitä en tiedä. Kuka on tämä mysteerinen taiwanilainen?

Suurin osa rekisteröidyistä kävijöistä päätyy sivuilleni hakukoneiden kautta. Suosituimpia hakusanoja ovat eri ravintolat. Pitäisiköhän minun alkaa ravintolakriitikoksi.
Seuraavaksi yleisin on hämmästyksekseni minun nimeni, jopa seitsemän prosenttia hauista tapahtuu minun nimeä etsittäessä. Erittäin hämmentävää.
Kolmanneksi yleisin on erilaiset ruokaohjeet, neljäs on erilaiset käsityöt, viides on leukoihin liittyvät operaatiot ja kuudes on pelit.

Google on hakukoneiden voittaja. Google.fi sai osakseen 80% hauista, Google.com 18% ja lopuille hakukoneille (myös Googlen muille maille) jäikin sitten 2% jaettavakseen.

Kävijöillä on selaimenaan
Firefox 3.6 39%
IE 7.0 18%
IE 8.0 13%
Firefox 2.0 11%
Chrome 5.0 5%
IE 6.0 3% (Mukavaa että tämä vanha buginen versio alkaa väistyä)
Ja loput 11% ovat sitten muita selaimia kuten esimerkiksi Safarin eri versioita.

Käyttöjärjestelminä heillä on
Windows XP 47%
Windows Vista 29%
Windows 7 13%
Mac OS X 8%
Linux 1%
Puhelimet ja muut 2%
Lähetä kommentti