maanantai 9. syyskuuta 2013

Omppuvarkaissa

Eilinen päivä oli mielenkiintoinen. Elämäni ensimmäistä kertaa kävin poimimassa omenoita. Helsingin kaupungin hedelmäpuutarhan portit oli avattu ja ihmiset saivat käydä poimimassa omenia ilmaiseksi.

Mennessäni sinne olin jo sen verran myöhässä että puiden alimmat oksat oli tyhjennetty. Mutta ne parhaimmat omenathan ovat siellä latvassa minne aurinkokin pääsee kypsyttämään hedelmiä. Ja noiden hedelmien poimintaa varten oli paikalla tarjolla tikkaat ja pitkät omenahaavit.

Siellä ylhäällä niitä olisi
Poimiminen oli niin mukavaa vaihtelua että huomaamattani olin kerännyt kolme kassillista omenoita ja tarhan säännöissä oli että vain yksi kassi per henkilö. Joten tuli tuotua kotiin hieman enemmän. Tosin ymmärsin kyllä yhdestä mainoksesta sen tarkoittavan että paikan päältä sai ottaa yhden kangaskassin ilmaiseksi.
Myönnytykseksi vielä etten todellakaan syö tuollaista määrää omenia yksin vaan jaan  ne tuttujen kanssa.
Kun olin saanut omat kassit täyteen niin innostuin auttamaan vanhempia ihmisiä saamaan omat kassinsa täyteen. Ne omenat kun edelleenkin olivat siellä ylhäällä mistä raihnaisimmilla oli niitä hankala poimia.
Lopputuloksena sain omenia 21 kiloa ja päärynöitä 0,5 kiloa.

Ihka oikea päärynäpuu
Kyllä, Suomessa kasvaa päärynöitä ja ne ovat makeampia kuin kaupoissa myytävät etelän serkkunsa.
Nämä poimimani omenatkin ovat todella makeita. Yleensä vältän suomalaisia omenoita sillä maistamani lajikkeet ovat olleet happamia, mutta nämä olivatkin täysin toista luokkaa.

Päärynät kokoluokkaa lapsen nyrkki
 Kotiian päästyäni tulikin sitten tehtyä aimo annos kaurapaistosta ja syötyä melkoinen määrä omenoita tarhassa syötyjen lisäksi. Tänään pitäisikin sitten kokeilla hillojen tekemistä ja omenaviipaleiden pakastamista.
Lähetä kommentti