lauantai 29. lokakuuta 2016

Syystakki

Pari kesällä valmiiksi tehtyä vaatetta ovat edelleenkin kuvaamatta, joten tähän väliin syksyllä valmistunut hieman haastavampi työ.

N kasvaa omaa vauhtiaan ja loppukesästä totesin että suurin osa hänen takeistaan on enemmän kesäsäihin sopivia collegetakkeja. Viime vuonna ostettu välikausihaalarikin on jo auttamattomasti liian pieni. Kaupoissa kierrellessänikään ei kohdalleni osunut sopivan hintaisia ulkovaatteita.

Takki edestä
Eihän siinä sitten auta muuta kuin mennä kangaslaatikoille ja katsoa löytyisikö sieltä sopivaa materiaalia pojan takkiin. Ja löytyihin sieltä. Kangas on joskus aikoinaan ostettu Eurokankaasta hintaan 1 €/metri ja on mitä-lie-kangasta. Olen käyttänyt samaa kangasta aiemmin matkasyöttötuolin tekoon. Täysin omiaan tällaiseen kokeilutakkiin. Kankaan huono puoli on siinä että se hapsuuntuu herkästi, joten jos jokin kohta repeytyy ei siinä auta muuta kuin kiroilla. Tämän vuoksi laitoin takin sivusaumoihin sinisen kanttinauhan. Edes tuomaan valheellista rauhaa ehjänä pysyvästä takista.
Takissa on myös vuori, mutta näköjään unohdin ottaa kuvaa takista auki ollessaan. Vuorikankaan sain lahjaksi äidiltäni.

Takki takaa
Takin malli on peräisin Ottobre 3/2005 -lehdestä. Alunperin malli on tehty kaksivärisenä, mutta itse tyydyin yhten väriin. Kirjoin kuitenkin selkään kuvan, vaikkakaan en samaa kuvaa kuin mitä lehdessä oli. Selässä oleva kuva on sivuston EmbroideryDesigns.com ilmaismalleja. Halusin kokeilla sitä nähdäkseni onko kyseisen sivuston maksullisista malleista mihinkään.

Minun olisi pitänyt ennen takkiin kirjailua tehdä yksi koevedos tai edes tarkastella lähemmin 5D Emproidery-ohjelman avulla nähdäkseni millainen kuva todellisuudessa on. Mutta enhän minä ahneuksissani viitsinyt aikaani sellaiseen tuhlata ja siitä saa sitten taas jälkikäteen kärsiä. Valmis kuva muistuttaa aina laiskuudestani. Koevedoksessa olisin huomannut että jostain syystä tehdään muutamaan kohtaan moninkertaisia turhia pistoja, jotka sitten näkyvät ikävinä viivoina valmiissa työssä. Lisäksi silmissä on aivan liian pitkiä hyppyjä aiheuttaen herkästi tarttuvia lankoja.

Selkäkuvio: Nälkäinen hylje
Minun pitäisi muistaa myös että kun suunnittelen malleihin värejä, en saisi malliohjelmassa käyttää oikeita värejä muistuttavia värejä vaan sellaisia värejä, jotka erottaa toisistaan myös kirjontakoneen näytöllä. Kirjontaa aloittaessa katsoin aloitusvärin olevan silmien väri, joten laitoin tietenkin koneeseen valkoisen värin. Ihmetys oli suuri kun kirjonta tekikin sitten koko kehon sillä valkoisella. Harmaasta hylkeestä tulikin sitten valkoinen hylje, kun en jaksanut keskeyttää kirjontaa ja purkaa lankoja. Onneksi varastoistani löytyi valkoista eri sävyissä, joten sain nuo silmät tehtyä toisen sävyisellä valkoisella.

Takki päällä takaa
Tein takin kokoa 86, joten N saa kasvaa huoleti ennen kuin takki jää pieneksi.

ja edestä
Yllättävän hyvin onnistuin tällä kertaa seuraamaan ohjeitakin ja yleisesti olen takkiin tyytyväinen. Tosin päiväkodissa valitettiin etteivät saa laitettua takin vetoketjua kiinni. Olin ilmeisesti ommellut sen alareunan hieman liian läheltä, jolloin vetoketju jää ajoittain jumiin. Ja tuon käyttämäni kankaan vuoksi en pahemmin haluaisi alkaa sitä alareunaa purkamaankaan.
Näillä mennään ja itselläni ei ainakaan ole ollut ongelmia vetoketjun kiinni laittamisessa.

Ei kommentteja: