perjantai 5. kesäkuuta 2009

kahden leirin väkeä

Meidän perheestä löytyy kahden eri valmistajan pelikonsoleita, nämä onnekkaat valmistajat ovat Microsoft ja Nintendo. Sony ei saanut ainakaan vielä jalkaansa ovemme väliin jaa saa nähdä tuleeko koskaan edes saamaan.
 
Ensimmäinen konsoli hankittiin miehelleni se ensimmäinen Microsoftin Xbox ja sille sitten hankittiin pelejä molemmille oman maun mukaan.
Tämän jälkeen taloomme tuli musta/harmaa Nintendon GameCube, josta muodostui minun konsolini ja sille hankittiin vain sellaisia pelejä joita minäkin suostun pelaamaan (joita ei oikeastaan ollut paljoa tarjolla kyseisellä konsolilla). GameCube olikin sen verran pieni ja näppärä kuljettaa että se kävi asumassa kanssani Unkarissakin.
 
Tämän jälkeen talouteen ilmestyi Microsoftin Xbox 360. Myöhemmin se päivitettiin Xbox 360 Elite-versioon. Tämä konsoli on täysin mieheni hallinnassa. Hän päättää mitä/minkälaisia pelejä sille ostetaan ja minun osuudekseni jää vihjauksien antaminen erilaisista peleistä.
Tosin enpä minäkään jälkeen jäänyt laitteineni. Heti kun Nintendon Wii julkaistiin Suomessa olin jo jonottamassa Itäkeskuksen Tiltin oven takana aamutuimaan oman versioni saamista. Ja kyllä, se konsoli taas on täysin minun hallinnassani eli minä päätän mitä/minkälaisia pelejä sille ostetaan ja mies sitten vain vihjaa tarvittaessa jostain häntä kiinnostavasta pelistä.
 
Harmi vain että meillä on vain yksi televisio. No, useimmiten homma menee niin että kun mies pelaa, niin minä katson vieressä (käsitöitä tehden) tai touhuilen jotain muuta tietokoneiden ääressä. Sitten kun minä vuorostani pelaan, niin mies on useimmiten tietokoneen ääressä, sillä hän ei kovin mielellään halua nähdä peleistä paljastuksia ennen omaa pelaamistaan.
 
Kyllä, meillä on myös tietokoneilla pelejä. Vaikkakin konsoliaikana on niiden pelien hankkiminen hiljentynyt ja muuttunut entisestään valikoivammaksi. PC-pelejä hankitaan vain kun molemmat haluavat kyseisen pelin. Tosin niiden pelaamista hidastaa hieman se että ainoastaan toinen tietokoneistamme jaksaa pyörittää niitä. Minun läppärini onkin oikeastaan netissä surffailuun ja vanhempien pelien peluuseen tarkoitettu.
 
Ihan kuin yllä ei olisi ollut tarpeeksi, niin näiden lisäksi omistamme myös käsikonsoleita. Tosin käsikonsolit ovat ainoastaan Nintendon valmistamia. Olisikohan meillä Microsoftin käsikonsolia, jos sellainen olisi olemassa?
Ensimmäinen käsikonsoli oli Nintendo GameBoy Advance SP. (Ostin sen kun sai halvalla.) Tämän jälkeen minulle hankittiin Nintendo DS. Nintendo DS Liten tullessa markkinoille ostettiin se miehelleni. Ja nyt tänä vuonna kun Nintendo DSi julkaistiin päivitettiin miehen versio siihen. DS Litessa alkoi painikkeet olla siinä kunnossa että pelaaminen vaikeutui huomattavasti ja kohdalleni osui sen verran mukava vaihtotarjous, että idiootteja olisimme olleet jos emme hommaan olisi suostuneet.
Olen tietämättäni yrittänyt päästä eroon tuosta omasta vanhasta DS:stäni juuri DSi:n julkaisun jälkeen, sillä eräänä päivänä löysin konsolini limsalla kauttaaltaan kuorrutettuna. Pakko sanoa että kyseessä on todella kestävä laite. Limsaa oli mennyt sisuksiin asti ja niin kauan kuin limsa oli kosteaa ei laite oikein pysynyt päällä. Mutta sitten kun se sai rauhassa kuivua ei mitään ongelmia enää ilmennyt. DS pelittää loistavasti, mitä nyt pari painiketta on vielä vähän tahmaisia sokerikuorrutteesta. Ehkä minä saan uuden konsolin sitten kun DSi:lle julkaistaan uusia värejä.
Lähetä kommentti