torstai 25. kesäkuuta 2009

Kukkahattutäti

Tai no... hatussa ei ole kyllä kukkaa, mutta tädillä on hattu ja kukat löytyy tarvittaessa pellolta.

Viimeiset pari viikkoa olen pakertanut itselleni virkattua kesähattua. Aivan ihanan mallin 99-23 löysin GarnStudiolta. Tavalliseen tapaani ei saatavillani ollut ohjeessa käytettyä lankaa, joten hattu on tehty Novitan Kotiväellä ja 2,5 mm virkkuupuikolla.

Kuvassa oleva hattu ei ole se ensimmäinen versio. Aivan ensimmäisen version tein tahallani täsmälleen ohjeen mukaan nähdäkseni minkä kokoinen siitä oikein tulee. No, siitä tuli lasten hattu. Hatusta ei oltu vielä lankoja viimeistelty kun jo työnsin sen äitini kainaloon ja pyysin joko käyttämään itse tai lahjoittamaan sen eteenpäin jollekin kivalla lapselle. Äidilläni kun on sen verran siro pää ettei hattu näyttänyt niin älyttömän pieneltä hänen päässään toisin kuin itselläni.

Tässä toisessa versiossani käytinkin sitten enemmän vapaata kättä ja se pääsikin pari kertaa purkuhommiin kun luulin omaavani jalkapallon kokoisen kallon.
Kokeilin tänään hattua ulkosalla ja se tuntuu oikein mukavalta. Pantana kiertävä ristikko takaa että pienikin tuulenvire vilvoittaa päätäni.

Ensimmäiseen versioon lankaa meni 46 grammaa ja toiseen versioon 62 grammaa. Kokeilisikohan vielä jotain oikein kunnon lierihattua, kun tuota Kotiväkeä jäi vielä reilusti...
Lähetä kommentti