maanantai 29. kesäkuuta 2009

Rautainen lihamureke ja lisäke

Viime viikonloppuna tein pinaatilla ja juustolla täytettyä lihamureketta. En olisi uskonut siitä tulevan niin hyvää kuin mitä se loppujen lopuksi oli.
Rautainen lihamureke
1 prk kermaviiliä
1 dl soijajauhoa
2 kananmunaa
suolaa
valko- ja mustapippuria
1 sipuli tai sipulijauhetta
500-800 g naudan jauhelihaa
Täyte:
150 g pinaattia
oliiviöljyä
Juustoa oman maun mukaan.
"Taikinan" sekoitin listassa olevassa järjestyksessä ja levitin voipaperille isoksi neliskanttiseksi levyksi. Täytteet laitoin levyn päälle ja lopuksi rullasin levyn nätiksi mötikäksi. Mureke kannattaa paistaa syvässä vuoassa, sillä siitä irtoaa melkoisesti nestettä.
Lopuksi paistoin mötikän 225 asteen lämpötilassa puolisen tuntia.
Tämän seuraksi intouduin tekemään vielä pinaattilisäkkeen.
Juustoinen pinaattilisäke (kahdelle hengelle)
300 g pinaattia
1/2 pakettia maustettua juustoa
Alkuun kypsennetään pinaatti pannulla ja siihen lisätään juusto. Mössö annetaan kypsyä kunnes juusto on kokonaan sulannut pinaatin sekaan.
Lähetä kommentti