sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Suomen Kädentaidot 2015-messut

Kävin viime viikonlopun sunnuntaina Tampereella messuilla. Ihastuin niihin messuihin viime vuonna ja halusin tänäkin vuonna käydä katsomassa mitä on tarjolla tänä vuonna. Tapahtuma toimi myös verukkeena tavata äitiäni ja esitellä hänelle N:n uusimmat taidot.

Yllätyin kovasti huomatessani että edellisilläkin messuilla olleet näytteilleasettajat olivat tänäkin vuonna melkein ellei jopa täysin samoilla paikoilla. Hyvä puoli tuossa on ettei sitä omaa vakipistettä tarvitse etsiä messuille tullessa vaan voi suoraan suunnistaa siihen tiettyyn paikkaan. Huono puoli on se että käydessään aina vain sen tietyn pisteen voi monta mielenkiintoista kohdetta jäädä huomaamatta.
Onneksi ei vakituiset näytteilleasettajat tuovat aina piristystä messuun kuin messuun.

Messuille mennessä minulla oli tarkoitus ostaa N:lle heijastinliivit. Eihän hän vielä osaa yksinään kävellä, mutta jos hän tuohon tahtiin jatkaa liikkumista niin pääsen jännäämään tuleeko maahan lumi ennen kuin N kävelee.
Vinkee on yritys, jolta löytyy ihania heijastavia liivejä, pipoja ja kaikkea muutakin. Eivätkä ne ole tylsän tavallisen näköisiäkään. Kuolaten kävin heidän osaston läpi, mutta jouduin tällä kertaa lähtemään sieltä tyhjin käsin. N on vielä sen verran pieni että heidän pienin liivikokonsa oli aivan liian suuri. Vuoden päästä se varmastikin olisi sopiva koko ja sitten meillekin ostetaan Vinkee-heijastinliivi.

Messuilla oli ihana määrä kangasmyyjiä. Aika paljon oli sellaisia että heillä oli valmiita vaatteita myynnissä ja tämän lisäksi myös vaatteissa käytettyjä kankaitakin myynnissä.
Eräs tällaisista liikkeistä oli Sampsukka. Heidän osastoltaan mukaani tarttui pari vesiaiheista kangaspalasta.

Sampsukan kankaat, Askarellin heijastinkankaat, Gopalan toffee
Vaikka en saanutkaan Vinkeen heijastinliiviä, niin löysin messuilta korvikkeen. Askarellilla/Charlottalla oli myynnissä valkoista, harmaata ja mustaa heijastinkangasta. Näistä saan tehtyä N:lle täksi talveksi kunnon kokoisen heijastimen.
Kotona piti sitten saada testata kuinka hyvin nuo kankaat heijastavat. Hieman epäilin valkoisen ja mustan toimivuutta, mutta ihan hyvin ne loistavat salamavalossa. Valkoinen ja musta ovat himmeämpiä kuin tuo perusharmaa, joka salamavalossa muuttui täysin valkoiseksi. Täytyy varmaan sekoittaa noita kankaita sitten heijastinta tehdessä.

Valkoinen, harmaa ja musta heijastinkangas salamavalossa
Ruokapuolelta aioin ostaa Riihipuodin spelttijauhoja, mutta en halunnut ostaa niitä heti messujen alussa. Loppupuolella oli N jo niin väsynyt että unohdin itsekin kokonaan ne spelttijauhot. No, onneksi noita jauhoja on myynnissä useammassakin paikassa pääkaupunkiseudulla.
Törmäsin messuilla toffeita myyvään yritykseen nimeltään Gopala. Heidän toffeissaan ei todellakaan ole mitään ylimääräistä. Pääraaka-aineet toffeille ovat maito, kerma, sokeri ja voi. Näiden lisäksi makuvariaatioihin tarvittavat suklaat, hedelmät ja muut luonnolliset ainesosat. Iso plussa toffeessa on se ettei se ole laisinkaan liian makea. Näiden syömisestä ei tule öklöä oloa kuten useimmista kaupan toffeista.

Nyt jään vain odottelemaan seuraavia messuja.

Ei kommentteja: