torstai 22. toukokuuta 2008

Kännykkämieltymykset

Tämän päivän hesarin verkkosivuilla oli juttua suomalaisten mieltymyksestä Nokian peruskännyköihin. En sinällään ihmettele asiaa ollenkaan, kun katselen oman tuttavapiirin puhelimia. Uusia malleja löytyy ainoastaan työkännyköistä ja kytkökauppaan "erehtyneiltä".
Nokian puhelimen suosion voi laskea sen piikkiin että se on alunperin ollut kotimainen ("Kotimaista sen olla pitää!") Ja kun on jonkun valmistajan kännyköihin tottunut, on melko hankalaa siirtyä toisen valmistajan kännyköihin ja opetella kaikkien toimintojen ja pikkuohjelmien sijainnit puhelimen ohjelmistossa. Tosin viime vuosina toimintojen vakiosijainnit ovat hieman vaihdelleet nokialaisissakin.
Lisää painostusta tulee myös lähipiirin puhelimista, sillä eri valmistajien puhelimien välinen viestintä ei ole aina 100% yhteensopiva.
Itselläni kännykän pitää täyttää seuraavat vaatimukset:
  • Sillä pystyy soittamaan ja vastaanottamaan puheluita
  • SMS-viestien lähetys ja vastaanottaminen
  • MMS-viestejä pystyy vastaanottamaan (Kun jotkut niitä kerran-pari vuodessa lähettelevät)
  • Näppäimet ovat sopivan järkevän kokoiset, jolloin oikeaan näppäimeen osuu kerta heitolla niin pitkillä kuin lyhyilläkin kynsillä
  • Puhelin on kooltaan pieni (pitää suhteuttaa noiden näppäimien kokoon)
  • Akku kestää vähintään viikon
  • Ja ehdottomasti puhelimen pitää olla halpa.
En todellakaan kaipaa mitään kameroita, mp3-soittimia, pelejä, navigaattoreita ja gps-paikantimia puhelimeeni. Kaikki nuo syövät puhelimen akkua ja homma menee sähläykseksi siinä vaiheessa kun puhelin soi juuri pitäisi puhelimen kameralla kuvata jotain.
Nykyään vain joutuu melkoisesti miettimään sitä milloin ja millaiset näppäimet ovat ne itselleen sopivat, kun puhelimen valmistajat ovat enemmän kiinnostuneita näytön koosta kuin näppäimien käytettävyydestä.
Itse päädyin 8 vuoden nokialaisena olon jälkeen Samsungin leiriin ja omistan nykyään M300-mallin. Siinä toteutuu kaikki muut toiveeni paitsi nuo näppäimet. Ne ovat siedettävät kooltaan, mutta melkoisen turhauttavat käyttää hiemankaan pidemmillä kynsillä. Lisäksi tuossa puhelimessa on murheenkryyninä kamera, joka käsilaukussa ollessaan menee itsestään päälle ja napsii aikansa kuluksi ~80 valokuvaa laukkuni sisällöstä.
Tosin monta kertaa olen kaivannut nokialaista, kun melkein kaikki toiminnot toimivat "väärinpäin". No, niin kauan kuin tuo puhelin tyydyttää tarpeeni ja toimii jotakuinkin, ei minun tarvitse miettiä uutta puhelinta... ehkäpä puhelinvalmistajat keksivät siihen mennessä taas peruspuhelimen...
Lähetä kommentti