tiistai 27. toukokuuta 2008

Muotishow

Satuttiin tänään osumaan Kampin ostoskeskukseen juuri muotishow'n aikaan.
Meinasin napsia tapahtumasta kuvia, mutta sen puolen hoiti mieheni. Itse nautin pelkästä show'n katselemisesta siihen asti kunnes muistin että pikkukamerassanihan on video-ominaisuus, jota en ole oikeastaan edes käyttänyt.

Tässä ensikertalaisen näytekappaleena pikakelaus esityksestä, älkää voiko pahoin kuvan tärähdellessä.Mallimaailma on todellakin ihan käsittämätöntä. Noillakaan naismalleilla ei ollut lihaksia juuri lainkaan (paitsi yhdellä pohkeissa), muuten olivat täysin tikkuja. Uimapukukierroksella heidän vartalonsa tylsyys korostui, kun näkyi vain suoraa pintaa kaikkialla missä olisi olettanut olevan edes vähän lihaksia.

Mistä tulikin mieleeni työpaikalla lukemani Maaseudun tulevaisuus-lehdessä ollut artikkeli, joka käsitteli espanjalaisten kampanjointia tikkumalleja kohtaan. Tutkimuksessa olivat todenneet sen minkä jokainen tietää kun vain katsoo ympärilleen eli ei nainen ole tikku luonnostaan, mutta kuitenkin suurin osa vaatteista suunnitellaan ja mitoitetaan tikkumalleja silmällä pitäen.
Olen kuitenkin erittäin iloinen että yrittävät kaikin mahdollisin keinoin herättää myös vaatesuunnittelijat oikeaan elämään.

Kuvassa on kyseinen artikkeli ja se pitäisi olla täysin luettavissa, kunhan vain avaa sen suuremmaksi.


P.S. Tämä piti julkaista jo 21.5., mutta Bloggerilla meni aikaa tuon videonpätkän käsittelyyn ja unohdin sitten täysin koko postauksen.
Lähetä kommentti