tiistai 13. lokakuuta 2015

Unipussi

Silloin kun odottelin N:ää saapuvaksi luokseni haaveilin mielessäni pukevani hänet Kippari-Kallesta tutun Hajuherneen käyttämiin vaatteisiin.

Hajuherne  (Lähde: http://popeye.wikia.com/wiki/Swee'Pea)
No, suunnitelmani eivät toteutuneet saadessani sen verran tavallisia vaatteita ettei minun tarvinnut alkaa itse niitä ompelemaan lisää.

Nyt N alkaa olla jo sen verran iso poika, ettei hänelle löytynyt varastoistani enää sopivaa unipussia. Hän on tähän asti käyttänyt vaihtelevasti sekä unipusseja että tavallisia vauvanvaatteita öisin. Varsinkin kesällä hän nukkui vain paita päällä. Mutta syksyn tullessa alkoi asuntokin taas viilenemään ja poikakin tarvitsee öisin enemmän päällensä. N on todella liikkuvaa sorttia öisin, joten peitot eivät hänen päällään pysy. Tämän vuoksi käytänkin edelleen hänellä unipusseja.

Ompelin aluksi unipussista sinisen version. Yhden kokeiluyön jälkeen päädyin ompelemaan vielä punaisen ja vihreän version. Eivätpähän ole heti kaikki likaisena.
Punaiseen unipussiin käytin ensiksi mini-kokoisia neppareita, mutta N osoitti olevansa jo iso poika. Hän otti unipussin helmaa puolesta välistä kiinni ja veti jalat helmasta läpi. Osa neppareista repeytyi irti ja poika nukkuikin muutaman yön unipussi korvilla. Saatuani vihreän valmiiksi korjasin pikaisesti punaisen helman ja laitoin siihen muutaman isomman trikoolle sopivan nepparin.

Unipusseja
Kankaan olen ostanut viime talvena Eurokankaan alennusmyynneistä. Tarkoituksena alunperin oli tehdä siitä lakanoita, mutta sainkin petivaatteita pojalle sen verran paljon että kankaat jäivät käyttämättä. Tuota kangasta on jäljellä valehtelematta vielä se 6 metriä ainakin. Taitaa pojalla olla kaikki yövaatteet sydänkuvioista.
Malli on peräisin lehdestä Ottobre 6/2013.

Miksi ihmeessä kuluttajalle ei ole myynnissä 8 mm:n neppareita? Joissain tilanteissa nuo 10 mm:n nepparit tuntuvat niin suurilta.

Ei kommentteja: