keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Koulukiusaus osa 2

Luin tässä taas Iltalehden Minä en kiusaa-osiota. En tiedä millaisia juttuja nuo julkkikset oikeasti puhuvat nuorille, mutta henkilökohtaisesti en usko heidän puheidensa vaikuttavan juuri mitenkään lasten koulukäyttäytymiseen ja jos vaikuttaa niin se on vain lyhytaikaista. Jossain vaiheessa kiusaajilla taas naksahtaa pahasti päässään ja entinen meno jatkuu toisten pysyessä sivussa vilkuillen kiusatun kärsimyksiä.
 
Onkohan Suomessa niin pahaa ilmapiiriä omaavaa koulua kuin mitä Iltalehden Kiusaajat erotettiin-uutinen antaa kuvaa Ruotsin landskronassa sijaitsevasta koulusta?
Heidän uudet sääntönsä kuulostavat aivan natsileiriltä, mutta jos lähtökohta on yleistä mellakkaa koko koulussa, niin nuo säännöt ovat kyllä paikallaan.
 
Kumpa joku laittaisi näiden "nettipokerista rahat takaisin" ja muiden älyttömien lakiehdotusten sijaan saman lakiehdotuksen mitä Ruotsissa on jo tehty. Lainatakseni Iltalehdestä pätkää:
 
"Gustav Adolfin koulu tuli Ruotsissa kuuluisaksi siitä, että se pani alulle kouluministeri Jan Björklundin lain, joka sallii koulun siirtää ongelmaoppilas toiseen kouluun jopa ilman vanhempien suostumusta."
 
Eli sen sijaan että kiusattu joutuu vaihtamaan koulua (jolloin kiusaajat ovat voittaneet, kun ovat sen yhden tyhmän tyypin saaneet siirtymään muualla heidän alueeltaan) joutuisikin kiusaaja vaihtamaan koulua. Siinä saisivat kiusaajan vanhemmatkin hieman ajateltavaa, kun lapsukainen ei voikaan mennä siihen kunnassa olevaan ainoaan kouluun. Olisiko heidän sitten pakko hankkia kotiopetusta lapselle, vai muuttaa koko perhe toiselle paikkakunnalle vai lähettää lapsi yksinään toiselle paikkakunnalle vaikka koulukotiin. Siinäs miettivät, saman pohdinnan eteen ovat joutuneet kaikki pahimpien koulukiusauksen kohteeksi joutuneiden lapsien vanhemmat.
Lähetä kommentti