keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Ginger ale

Unkarissa asuessani ihastuin täysin Canada Dry-juomaan, joka on inkiväärilimsaa. Tokihan sillä oli siellä myös kilpailijana Kinleyn Ginger ale, mutta lukuisissa testeissäni Canada Dry voitti aina janojuomana.
Palattuani takaisin kotiin olenkin kaivannut inkiväärijuomia kovasti. Täällä Suomessa ollessani olen löytänyt vain kaksi eri inkiväärijuomaa. Toinen on Schweppesin Ginger ale ja toinen vasta löytämäni on Whole Earthin Sparkling Organic Ginger. Kumpikaan noista ei voita Canada Dryta ja Kinleyta, mutta toimivat hätätapauksessa korvikkeena. Scweppesin juoma on aivan liian kuivaa muihin verrattuna ja Whole Earthin juoma on juomakelpoista jääkylmänä sekä ravistettuna ( ja hiilihapot villiintyvät...), muutoin inkivääriuute lojuu tölkin pohjalla erittäin vahvana.
 
Miksi, voi miksi ei kukaan ole keksinyt alkaa valmistaa kumpaakaan noista kahdesta ensimmäisestä juomasta Suomessa. Minusta saisi vakiasiakkaan heti.
 
(Ja voi miksi, oi miksi PepsiCo ja Coca-Cola kokeilevat erikoisemman makuisia cola-juomia sokerittomiin versiohin Suomessa. Ne kaikki nimittäin on alunperin suunniteltu sokerijuomille, jolloin niiden maut ovat täydellisiä.)
Lähetä kommentti