perjantai 25. huhtikuuta 2008

Kirjoja jenkeistä

Niinpä niin... hurahdin sitten oikein kunnolla tilaamaan kirjoja jenkeistä. Ei pitäisi mennä "vain" ajankuluksi surffaamaan mihinkään nettikauppaan. Se on aivan yhtä paha, ellei jopa pahempikin, kuin normaali shoppailu kaupoissa. Kaupoissa nimittäin pääsee hypistelemään tuotetta ennen ostamista ja nettikaupassa joutuu ostamaan melkeinpä sikaa säkissä.

Ristipistoilua - X-stitching-blogin innoittama 3-D Cross Stitch: More Than 25 Original Designs on ollut hankkimisen väärti. Mitään en ole kyllä alkanut tekemään, mutta näytettyäni miehelleni tuota kuvaa noista taloista vaikuttaisi siltä että meidän kirjahyllyä tulee jossain välissä koristamaan pieni kaupunki.
Harmi vain ettei Amazon.com pystynyt tarjoamaan sitä omista hyllyistään, vaan jouduin tilaamaan sen heidän "ali"myyjiltään. Siinäkin jouduin maksamaan tuplahinnan sillä halvin myyjä ei toimittanut kirjoja ulkomaille (tokihan tämän olisi päässyt ohittamaan, jos minulla olisi tuttuja jenkeissä), joten löydettyäni ulkomaille postituksia toimittavan myyjän kirjan hinnaksi postikuluineen tuli 26,85 $, joka euroiksi muunnettuna oli 17,37 €.

Ylhäällä näkyvässä kuvassa näkyy myös muitakin tilaamiani kirjoja. Sukkulapitsistä löytyy hävettävän vähän suomenkielisiä kirjoja, joten tilasin sitten siihen liittyen muutaman kirjan. Nyt vain sitten pääsen selvittämään mitä kaikki nuo lyhenteet kirjoissa tarkoittavat. Kirjat sisältävät juuri sellaisia malleja, mitä olen kaivannutkin. Tosin oli mielenkiintoista huomata melkein kaikkien mallien ja kuvien olevan peräisin 40-50-luvuilta. Tilaamani sukkulapitsikirjat ovat: The Tatter's Treasure Chest (kuvassa), Elegant Tatting Patterns, Easy Tatting (Dover Needlework Series).
Lisäksi kuvassa näkyy palanen paria neulekirjaa: Stitch 'N Bitch: The Knitter's Handbook ja Son of Stich 'n Bitch: 45 Projects to Knit and Crochet for Men. Ensimmäinen tuli ostettua, kun sen sai hieman halvemmalla, jos sen tilasi tuo toisen kanssa ja toisen tilasin sen vuoksi etten ole löytänyt kivoja neulemalleja miehille.
Seuraavassa kuvassa on vielä pari neulekirjaa, jotka tilasin. Ylempi on Men in Knits: Sweaters to Knit That He Will Wear. Selasin sen läpi ja totesin ettei sieltä taida sittenkään löytyä mitään miehelleni sopivaa. Annoin kuitenkin kirjan miehenkin selattavaksi ja hetken päästä hän ilmoitti haluavansa kuvassa olevan vihreän puseron. Varmistettuani useampaan kertaan hänen mielipiteen ja esitettyäni hänelle muita kirjoja ja malleja aloin siis tekemään tuota mallia. Sen tekeminen tulee kestämään pitkään, sillä käyttämäni lanka on ohutta ja mallissa on yhteensä 7 erilaista palmikkoa sekä 6 erilaista mallikertaa. No, tämä pusero on ihan kiva haaste. Tällä hetkellä yhden kerroksen tekemiseen menee puolisen tuntia... onneksi se pitää sisällään sekä etu- että takapuolen. Alunperin malli olisi pitänyt tehdä etu- ja takapuoli erikseen, mutta päätin luistaa hieman hommassa ja pysyn paremmin laskuissakin mukana.


Alempi kirja on Fitted Knits: 25 Designs for the Fashionable Knitter. Kirja pitää sisällään juuri sellaisia malleja, joita voisin kuvitella itseni pitävän. Katsotaan josko pääsisin niitä tekemään vaikka ensi vuonna kunhan olen tuon miehen puseron saanut tehtyä valmiiksi.

Vielä yhden kirjan ostin, mutta siitä en vaivautunut ottamaan kuvaa. Kirja on Step-by-Step Bead Stringing: A Complete Illustrated Professional Approach. Se pitää sisällään melkoisen yksityiskohtaisesti kuvatut perusohjeet helmikorujen tekoon.

Amazonin kokonaislaskuksi (ei sisällä 3D-kirjaa) tuli 113,55 $ eli 73,10 €. Ehkä minun pitäisi sulkea kukkaron nyörit tiukalle ja vetää ne kunnon umpisolmuun vuodeksi pariksi.

Tänään tosin julkaistaan Wii Fit ja haluan sen ehdottomasti omakseni hinnalla melkein millä hyvänsä...
Lähetä kommentti