lauantai 19. huhtikuuta 2008

Reisille meni

Sain nämä sukat valmiiksi jo viikko sitten, mutta meillä ei ole ollut sopivaa aikaa ottaa niistä kuvaa ennen tätä viikonloppua.

Rakastan yli kaiken pitkiä sukkia. Viime talvena olin innoissani kun Lindexilta löytyi pitkän tauon jälkeen taas yli polven mittaisia sukkia. Mallit ovat vain olleet melko tylsiä ja pituudeltaan ovat melko lyhyitä loppujen lopuksi.

Nyt kun olen innostunut ja onnistunutkin neuleissani, päätin kokeilla neuloa itse sukkani. Lankana oli Novita Samos Lollipop eli sukkalangaksi melkoisen paksua lankaa, mutta sopivat hyvin sukkiin, jotka tulevat talvi-kevät-syksy käyttöön. Käyttämäni puikot olivat kuitenkin kokoa 3, joten sukista tuli melkoisen tiiviit.

Neuloin sukat kärjestä käsin, jolloin pystyin lisäämään silmukoita helpoiten pohkeiden ja reisien levetessä. Malli on Simply Knitting nro 49 -lehdestä, mutta jouduin tapani mukaan säveltämään sitä melkoisesti. Ainoastaan pitsikuvio on säilynyt samana kuin lehdessä.

Sini ehdotti edellisten sukkieni jälkeen tiimalasikantapään kokeilua ja todellakin se on helppo... mitä nyt jouduin ensimmäisessä sukassa tekemään sen kantapään 3 kertaa ennen kuin sain kaiken sujumaan ongelmitta. Toisen sukan kantapää onnistuikin kertaheitolla.


Tänään kokeilin sukkia ensimmäistä kertaa ulkona. Ensimmäinen kävelylenkki ei onnistunut niin millään, sillä sukat valuivat koko ajan polviin. No, ei ne kaupasta ostetut sukatkaan siellä ylhäällä tunnu nykyään pysyvän ellei sisäpuoleen ole laitettu Stay-Upien kumipintaa.
Kotimatkalla keksin kuitenkin ratkaisun. Aikani pengottua alusvaateläjääni, löysin joskus vuonna kivi ostamani sukkanauhavyön (Linki menee alusvaateliikkeen sivuille ja voi sisältää paljaita pakaroita).
Näissä sukissa on sen verran isot silmukat, että sain helposti pujotettua nauhat sukkien yläosaan kiinni. Toisella kävelylenkillä tuli todettua että erittäin hyvin toimivat.
Tästä lähtien, jos vielä teen noita reisisukkia, varmistan että niissä on sopivat kolot sukkanauhavyötä varten ja ehkä taidan hankkia parit huomattavasti nätimmät vyöt kuin nykyiset.
Lähetä kommentti